Tuesday, 12 February 2013

Dunia Akhirat Saya :)

Assalamualaikum dan hai :)

Menghitung minggu jugak la aku tak update blog ni. Bukan apa , busy memanjang. SPM candidate la kononnya. Berhabuk jugak blog ni kan. Mari bersihkan bersama sama. Fuhhhhhhhhhh~ Okay , bersih dah. Look at my title for my entry today ? Siapa dunia akhirat aku yang akan aku cerita untuk harini ? Seorang sahabat yang mengajar aku erti persahabatan dan kehidupan.Seorang yang banyak tolong aku walaupun kadang kadang dia sendiri terpaksa bersusah payah. Bagi aku dia banyak mengubah aku la jugak. Dia ajar aku untuk jadi seorang manusia yang lebih baik berdasarkan cerita dan experience yang dia alami sendiri. Dari situ aku ambil pengajaran untuk dijadakan tauladan dalam kehidupan yang aku tempuh sekaran. Apa punya baku bahasa yang guna ni. Takpa , practice untuk karangan SPM.

Here is something I want you to read dear friend ,

Assalamualaikum sahabat. Thanks sebab jadi kawan aku selama ni. Aku bersyukur gila Allah hadiahkan aku seorang sahabat macam hang. Thanks sebab banyak motivate aku untuk jadi seorang yang lebih baik. Hang banyak share story dengan aku. Banyak tolongkan aku selesaikan masalah. Aku tolong ringankan masalah yang aku tanggung sebelum ni. Tau tak aku rindu sangat nak duduk berdua dengan hang belakang locker lepastu sembang sampai lah dah light off. I really miss that moment. Rindu nak bercerita dengan hang sebelum tidur. Tengok hang tonyoh mata and itu signal yang bagi kata hang dah mengantok. Tapi sekarang dah takdak sebab kita dah duduk kat dorm yang berbeza. One more! Aku rindu nak kena marah dengan hang masa hang ajar aku Math Mod dan Add Maths. Habis kembang hidung hang masa tu marah kat aku kan ? Hmm , rindu nak pasang globe tu belakang locker kan. Tahun lepas banyak sangat kenangan yang aku dapat sama ada baik or buruk. Semuanya ada pengajaran dia . Pengalaman tahun lepas mungkin ajar aku untuk jadi seorang yang lebih matang tahun ni. Did you realise that we rarely talk nowadays ? Ye , masing masing sibuk kan. Nak cakap pun kadang kadang je kat bilik prep. Nevermind , lets find some other time for us next time okay ? Kenapa macam cakap kat boyfriend je. Haha. Tak kisah la nak kata apa pun. Apa apa pun aku selalu sayang and rindu hang. Harap kita kawan dunia akhirat :')


Dunia Akhirat Saya :)



Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah hak milik ShazaKhairunnisa